48 sati Hakatona – Heroji reciklaže
Written by Nadja Obradovic 14 February 2020

Naš tim je učestvovao na još jednom Hakatonu!

Ovoga puta on je bio u organizaciji JCI iz Novog sada koja je želela da ovim izazovom dođe do jednog potrebnog i dobrog rešenja – rešiti/pospešiti/urediti sistem i način reciklaže kod nas. Stoga je sam projekat nazvan Heroji reciklaže jer su svi učesnici u tom procesu, kao i svi timovi koji su radili na razvoju aplikacije za ove svrhe, ni više ni manje nego – heroji.

1

Mi smo već uigrani tim. Svaki novi hakaton kada dođe nama se manje spava, valjda smo naučili da odradimo pripreme za jednu vrstu ekstremne aktivnosti poput ove.

Hakaton je trajao 48 sati. Tim je imao 6 članova.

  • 1 Java developer
  • 1 devops
  • 2 full stack developera
  • 1 front end developer
  • 1 PHP / iOS developer

Tehnologije koje smo koristili su Java Spring za API sa MySQL bazom, React Native + Expo za mobilne aplikacije, React za Admin panel, Firebase za real time komunikaciju.

Sve smo hostovali na AWS infrastrukturi sa EC2 i RDS, Cloudflare za security, S3 za storage, Nexmo za slanje SMS notifikacija, Mailgun za slanje email notfikacija, ClarifAI za AI modele (integrisali smo model za prepoznavanje lica, tako da profilna slika mora da sadrži lice).

Pravili smo Wireframe + prototip, iOS i Android aplikacije, Admin web aplikaciju, Landing stranicu.

Na kraju svega – proveli smo se odlično, malo smo spavali, radili smo puno, a naročito nam je zabavno bilo povremeno menjanje uloga – Vuk koji pravi API bi povremeno sredio nešto u React Native aplikaciji, Stefan koji je devops je pravio landing stranicu i admin panel, a svi smo zajedno bili product owneri i PM-ovi. 😄

Do narednog Hakatona, reset mode!

Atmosfera u slikama:

2 3 4 5

BACK

LEAVE A COMMENT

JOIN THE MAILING LIST